Gotowanie na pokładzie
![apetyt dziecka](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/1Sophi18-150x150.jpg)
![fondue](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/fondue-150x150.jpg)
![IMG_2487](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/IMG_2487-150x150.jpg)
![IMG_2829](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/IMG_2829-150x150.jpg)
![krewetki](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/krewetki--150x150.jpg)
![moule](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/moule--150x150.jpg)
![P1000746](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/P1000746-150x150.jpg)
![IMG_2836](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/IMG_2836-150x150.jpg)
![P1070104](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/P1070104-150x150.jpg)
![P1070567](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/P1070567-150x150.jpg)
![P1140651](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/P1140651-150x150.jpg)
![zupa rybna](https://bimsi.pl/wp-content/uploads/2021/01/zupa-rybna--150x150.jpg)
W trakcie rodzinnego żeglowania uwielbiam gotować. Lubię zaprzeć się w ciasnym kambuzie, mieć widok na morze a jednocześnie bawić się sztuką komponowania potrawy. Czasem jest to coś totalnie banalnego jak pasta z sosem pomidorowym posypana parmezanem a czasem wykwintna musaka. Pobyt w każdym porcie to inspiracja do zdobywania pomysłów lub przepisów na nowe potrawy. uwielbiam myszkowac po straganach, oglądać egzotyczne owoce i warzywa. Układam sobie wtedy w głowie potrawy, które najchętniej bym z nich przygotowała. Czasem wspomagam się opisami dań na wystawionych menu przed restauracjami, czasem kupuję lokalne gazety z przepisami w obcych językach, sięgam również do sprawdzonych książek kucharskich, które mam na kambuzowej półce. Godzinka ćwiczeń wszystkich mięśni, aby zgrać się z bujającym kardanem i cała załoga zasiada przy stole wdychając zapach świeżo przygotowanej potrawy. Do tego obowiązkowo lokalne wino!